top of page

Het huis van een wereldreiziger


Oosterse woonaccessoires kunnen je woning net even een interessantere look geven. Met deze woonaccessoires geef je jouw woning de look van een echte wereldreiziger, zelfs als je niet zelf overal bent geweest.

Een situatie die door de Coronatoestand helaas kan ontstaan.

Het is dan helemaal geweldig als je niet de cliché Oosterse woonaccessoires hebt, maar echte woonaccessoires waarmee je thuis kunt komen als je eens in een land zoals Thailand bent geweest.


Oosterse woonaccessoires: Verlichting

Er zijn natuurlijk meerdere soorten woonaccessoires waar je gebruik van kunt maken. Lampjes of verlichting is een belangrijk onderdeel van een stijlvol interieur. Met een originele Oosterse lamp kun je jouw inrichting een speelse look geven met een Oosterse invloed.

Misschien zien mensen het bij onze Giraffe niet op het eerste gezicht, maar deze lamp is handgemaakt in Thailand. Een echte woonaccessoire die je zomaar tijdens een wereldreis kunt hebben opgepikt in Thailand.

Het leukste aan deze Giraffelampjes is dat de lamp in een kokosbuikje zit. Dus geen metaal maar een heuse kokosnoot waar de verlichting uit straalt.Heb je liever een minder speelse, maar wel stijlvolle uitstraling met verlichting? Dan is de Khan een prachtige lamp voor aan de muur. Deze muurlamp geeft je het gevoel van de zon in huis.

De styling van de lamp hint duidelijk naar de stralen van de zon en past ook goed in de sunburst trend die je regelmatig voorbij ziet komen. Deze lamp wordt in Thailand met de hand gemaakt van bamboehout.

Het doek in de lamp zorgt ervoor dat de verlichting zacht uit de lamp straalt en je niet door de bamboe heen de kale lamp ziet schijnen. Dit zorgt voor een prachtig subtiel effect.De koffietafel of vensterbank mag soms ook een leuke accessoire hebben. De Krack Mi geeft je een goede manier om water in huis te hebben zonder gelijk een heel aquarium in huis te halen.

Deze kleine vaasjes of glazen potten kun je op de koffietafel of in de vensterbank zetten, vullen met water (of wat anders) en er dan bijvoorbeeld kaarsjes in laten drijven of bloemblaadjes die een heerlijke geur verspreiden.Oosterse woonaccessoires: Keuken

Houd je van de Oosterse keuken? Dan is het natuurlijk nog leuker als je al die ingrediënten kunt bewaren in Oosterse opbergers, zoals de rijstpotten die in Thailand gemaakt worden.

Deze zijn in veel kleuren te krijgen waardoor je hele keuken ervan kan opfleuren.

Daarbij zijn ze dicht, in tegenstelling tot glazen potten, waardoor je niet de hele tijd de voeding ziet die je erin hebt. Dit kan ook voorkomen dat je er trek van krijgt als je ernaar kijkt. Super handig ook om koekjes en snoep in op te bergen. Daarbij is het ook beter voor de houdbaarheid.

Of je nu een groene keuken hebt of juist een moderne keuken met wit en grijstinten en is altijd wel een rijstpot die erbij past.

Daarbij zijn ze in allerlei formaten te krijgen, dus geschikt voor mensen met veel voorraden en kleinere potjes.

Oosterse woonaccessoires: Kinderkamer/ speelhoek

Niet alleen volwassenen mogen genieten van Oosterse woonaccessoires, voor kinderen kunnen ze net zo leuk zijn.

Deze houten beeldjes van eenden zijn bijvoorbeeld ontzettend schattig en kunnen een kinderkamer ontzettend opleuken.

Daarnaast hebben we leuke krukjes die goed staan bij een tafeltje voor het tekenen, maken van huiswerk, spelen met lego en andere dingen die kinderen doen.

De krukjes hebben allemaal een gezichtje van een diertje, zoals een schaapje, kikkertje of nijlpaartje. Super schattig!Oosterse woonaccessoires: De muur

Muren kun je zien als kale canvassen die extra sier mogen hebben. De Khan lamp die eerder in dit artikel besproken werd kan een mooie versiering zijn van de muur.

Maar dat is natuurlijk niet de enige manier. De Kway is ook leuk om aan een muur op te hangen. Je kunt hem ook “verbeteren” door er touwtjes aan te hangen met kleine knijpertjes of iets dergelijks en er dan foto’s of kaartjes aan hangen.

Jouw creativiteit kan een goede aanvulling zijn op de Kway aan de muur.Alle woonaccessoires van Gijs on World zijn met de hand gemaakt door mensen in Thailand. Door bij ons te shoppen helpt u indirect ook de lokale bevolking van Thailand met wie wij contacten hebben om nieuwe producten te bestellen.

Volg ons ook op Facebook of Instagram.


Groetjes,

Wessel en Mireille

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page